IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Лайфстайл
13:36 | 1 ноември 2018
Обновен: 04:52 | 28 февруари 2024

От отрицателните мисли се пълнее

Петър Дънов: Готвиш ли, пей! Бъди радостен, за да се радват и тези, които ще го ядат.

По материала работи: manager
От отрицателните мисли се пълнее

Наднорменото тегло и повечето болести са на стресова основа. Нашите баби са вярвали, че всяка лоша дума се отразява вредно върху черния дроб, а щом се разстрои черния дроб, разстройва се и нервната система, както и храносмилането. За това и пеели на гозбата, за да я заредят с положителна енергия. 

 

Факт е, че когато сме отегчени, депресирани или притеснени, се храним повече. Проектираме емоциите си и чувствата върху храненето и това не е здравословно. Отвъд физическата необходимост от храненето, често храната се превръща в магически чар за нашата неудовлетвореност, тъга и горчивина.

 

Не е лесно да се научим да мислим позитивно, но е хубаво ако успеем. Като начало е необходимо да ограничим до минимум контактите с хора, които мислят негативно, защото начинът, по който хората около нас реагират на емоционални събития - независимо дали става въпрос за положителни или отрицателни реакции - може да бъде заразен, особено ако самите ние сме в състояние на емоционална нестабилност.

 

Нещо повече, повишеният риск от депресия, която идва с негативните мисли, също може да бъде прихванат в такива моменти, считат учени. Те се позовават на проучване на 103 двойки студенти-първокурсници, които споделят една стая, цитирано от obekti.bg. Анализът показва, че т.нар. „когнитивна уязвимост“ или тенденцията да мислите, че негативните събития са отражение на неспособността на даден човек и че водят до още негативни неща, е съвсем истинска. Онези, при които конгитивната уязвимост е особено силна, са изложени на по-висок риск от това да развият депресия.

 

Второто нещо, което е много важно, когато се храним, да не сме ядосани.

 

Хубаво е и когато готвим, също да избягваме отрицателните мисли!

 

Разбира се позитивното мислене не изключва спазването на хранителен режим, а само го подпомага, но ако мислите позитивно ще видите много по-бързо резултатите от усилията си при свалянето на килограми.

 

Коментари

Новини Варна