Съдят Бар Рафаели заради укриване на данъци
Не декларирала част от приходите си
Публикувана: 6 Jan 2019 | 16:56
Снимка: Getty images

Манекенката Бар Рафаели ще получи призовка от израелското правосъдие. Причината е, че ѝ предявяват обвинения за укриване на данъци.


Според официално изявление на Министерството на правосъдието в Израел, тя е извършила данъчни измами. Родителите ѝ – Ципи и Рафи Рафаели, също ще бъдат преследвани от закона заради пране на пари.


Оказва се, че звездата не е декларирала доходи на обща стойност 5,4 милиона евро или 23 милиона шекела. Парите е получила между 2009 и 2012 г. от различни ангажименти като модел.


Бар Рафаели е израелска гражданка, но тя живее в чужбина и по закон не е длъжна да декларира доходите си, които е получила извън родната ѝ страна. Въпреки това, според обвинението, тя е посочила само фиктивно местожителство в чужбина, с което е имала за цел да плати по-малко данъци.


Манекенката е задържана още през 2015 г. заради своето местожителство, за което е излъгала. По-късно тя бе пусната под гаранция, а данъчните съобщиха, че е скрила за луксозни придобивки като коли, които тя е получила, за да рекламира определени брандове.


Рафаели притежава луксозен апартамент в Тел Авив, за който не е плащала данъци.


Ако се докаже, че красавицата е укривала данъци или е помагала на родителите си за пране на пари, тя ще влезе в затвора за няколко години.


Tialoto.bgКим Кардашян ще става майка за четвърти път

Коментари ( 0 )