IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
20:56 | 20 май 2019
Обновен: 20:43 | 12 март 2024

Звезда в кеча дари мозъка си на медицината

Ашли Масаро бе открита мъртва в дома си в Ню Йорк в четвъртък

По материала работи: Борис Проданов
Звезда в кеча дари мозъка си на медицината

Кеч звездата и модел на Playboy Ашли Масаро бе открита мъртва в дома си в Ню Йорк в четвъртък. Според първоначалните данни на полицията, става въпрос за самоубийство.

 

39-годишната Масаро се бореше срещу системата в WWE и водеше дело срещу организацията в опит да докаже, че в следствие на участието си в шоуто е получила сериозни мозъчни увреждания.

 

Легендата е шампионка от 2005 година на Raw Diva Search. Сега се очаква мозъкът й да бъде дарен на медицината, за да се съберат повече доказателства за сътресенията на мозъка, с които кечистите се сблъскват по време на кариерата си.

 

Според лекарите подобни травми на главата водят до загуба на памет, чести промени в настроението, депресия и помисли за самоубийство.

 

Докторът, който ще се опита да намери доказателства за тези неща в мозъка на починалата Масаро, се казва Бенет Омалу – професор от университета в Дейвис, Калифорния.

 

Омалу е известен като „докторът по сътресенията“, като е успял да диагностицира вече шестима бивши кечисти, изследвайки мозъците им след смъртта им.

 

От 2016 година Масаро водеше дело срещу WWE, с което се опитваше да докаже, че компанията трябва да носи някаква отговорност за травмите в главата на служителите си, които предизвикват сериозно увреждане на мозъка.

 

Делото бе прекратено през септември 2018-а, но се очаква да има обжалване през следващия месец.

 

Проблемът с травмите в главата, и не само, следва кеча от дълги години. Критиките срещу WWE в начина, по който се отнасят със звездите си, са постоянни. Смята се, че сътресенията са една от причините толкова много представители на бизнеса да умират млади и да посягат на живота си.

 

Масаро дори обвини организацията, че „използва наркотични вещества, които да притъпяват болката и да позволяват на контузени състезатели да не пропускат мачове.“

 

Кеч звездата има 18-годишна дъщеря – Алекса, а след смъртта й от WWE пуснаха следното кратко съобщение: „Тъжни сме да научим за трагичната смърт на супервездата на WWE Ашли Масаро.“

 

webcafe.bg

Коментари

Новини Варна