Животът на Елтън Джон – луд, ужасен, забавен и тъмен
"Не съм водил PG-13 живот, не съм си лягал с чаша мляко и библията"
Публикувана: 26 May 2019 | 15:46

"Бях в киното около 15 минути преди да започна да плача. Но не плач в смисълът на една сълза, която се спуска по бузата ми, а истински рев. Шумен, неконтролируем, емоционално разрушителен, такъв, който кара хората да се обърнат и да те гледат разтревожено. На екрана виждах семейството си – мама, татко, баба в старата й къща. Пеех I Want Love, песен, която Барни и аз написахме през 2001 година. Знаех, че ще я използват във филма, но не знаех как...“, по този емоционален начин, самият Елтън Джон започва своя разказ за това, как се е стигнало до заснемането на Rocketman, лента, която е на път да надмине дори Bohemian Rhapsody. Легендарният музикант пише сам статията си за The Guardian, в която споделя интимни тайни от личния си живот.
 

"Не бях подготвен за силата на това, което ще видя“, пише Елтън и разказва за семейството си и строгият си баща.
 

"Двамата с майка ми сигурно са се обичали някога, но когато аз се появих, те даваха вид само на хора, които се мразят. Когато бяха заедно, единственото, което мога да си спомня е студена тишина и оглушителни скандали. Най-често те бяха предизвикани от начина, по който ме отглеждат“, споделя музикантът. Баща му бил строг – съставял правила за това, как се храни и как се облича малкият Елтън. А майка му побеснявала това.
 

Единственото спасение детето намирало в своите комикси, музиката и въображаемия свят в главата си.
 

"Детството ми е период, който все още е чувствителна тема за мен“, пише Елтън. Той признава, че дълги години е отказвал сценарии за филми, които да разкажат живота му.
 

"Никога не съм искал да поглеждам назад към кариерата си или какво съм правил преди 40 години. Но когато поостарях, започнах да гледам на нещата по друг начин. Вече имах деца и исках след 40 години, те да могат да видят не версия на живота ми, а истината. Исках да им оставя нещо като автобиография, в която съм честен.“
 

Така Елтън Джон започва работа по Rocketman заедно с режисьорът Лий Хал. Продукцията отнема години, режисьори идват и си отиват, както и актьорите, които трябва да се превърнат в бляскавият Елтън. Първо в ролята е трябвало да влезе Джъстин Тимбърлейк, а след това Том Харди, преди да се появи Тарън Еджъртън, с когото Елтън си партнира във втория филм от Kingsman.
 

"Някои от студиата настояваха да няма секс и наркотици, за да може филмът да е подходящ за деца. Но аз не съм водил PG-13 живот. Не исках филм, който да е опакован в секс и наркотици, но същевременно, всички знаят, че съм прекалявал и с двете през 70-те и 80-те. Така че нямаше смисъл да правим филм, който твърди, че след всеки концерт съм се прибирал кротко в хотелската си стая с чаша топло мляко и библията в ръка“, споделя Елтън.


"Други студиа искаха да се отърват от елемента на фантазия, но както казах, като дете живеех главно в главата си. А когато станах известен, това се случи по начин, който ми се струваше нереален по онова време“, спомня си музиканта и разказва, как дълго време е бил без пукната пара. Когато излиза втория му албум, дори не вижда смисъл да замине за Америка. Въпреки това го прави през 1970 година и това преобръща живота му. Критиците го наричат спасителя на рокендрола. В рамките на три седмици, той се превръща в човекът, който дори Боб Дилън хвали и също така, губи девствеността си от мъж, на име Джон Рийд, който по-късно става и негов мениджър. Още тогава той признава пред семейството си и че е гей.
 

"Да кажа, че това беше прекалено много за толкова кратко време е ужасно подценяване, категоричен е Елтън. - Не се оплаквам, но със сигурност нямаше начин да се подготвя за това, което ме очаква.“


"Интересно е, че не излязох от релсите по-рано. Всъщност, отне три-четири години и моето откриване на кокаина, за да изгубя контрол над нещата. Естествено, когато излизах от релсите, го правех като снаряд. Но не изпитвах тежест, докато гледах тези сцени, защото, за разлика от детството ми, това бяха моите грешки“, откровен е Елтън в статията си.


Тарън Еджъртън наистина впечатлява музиканта с пеенето си. Той също така се съгласява да обръсне косата си, за да има прическата на Елтън от 70-те.


"Той я мразеше, но... добре дошъл в моя свят, бебче. Поне твоята ще порасне отново. Но той е като мен, улови нещо от мен. По същия начин, както Ричард Мадън улови нещо от Джон Рийд“, пише легендата и завършва:
 

"Животът ми беше хаотичен, забавен, луд, ужасен, брилянтен и тъмен. Естествено, не всичко е истина, но е моята истина.“
 

Dnes.bg


Четете още: Софи Търнър: С Джо скъсахме един ден преди сватбата ни
 

Коментари ( 0 )