IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
20:10 | 15 юни 2019
Обновен: 06:42 | 17 април 2024

5 звезди, които се представят с други имена

Ще се изненадате, ако чуете истинските

По материала работи: Пламен Янков
5 звезди, които се представят с други имена

Не може да не сте чували за изпълнителите Лейди Гага, Дрейк и Риана. Те са широко известни, но знаете ли истинските им имена?
 

Когато решат да градят кариера в киното или музиката, много хора решават да сменят истинското си име с ново или прякор, който звучи по-добре и е запомнящ се.


Според проучване, много от най-популярните звезди в Холивуд не се представят с имената, които родителите им са дали след като са се родили. Основната причина за това е, че не ги харесват, трудно се произнасят или не са толкова оригинални.


Кейти Пери и Ема Стоун, например, са променили имената си, защото по времето, когато си проправяли пътя към голямата сцена, имало по-популярни от тях, които имат същите първи имена. По този начин лесно могат да бъдат сбъркани с тях. Други пък търсели нещо по-различно. Ето например Снуб Дог, чийто псевдоним идва от анимационен герой на „Disney“ или Лейди Гага, която избира псевдонима си след като слуша „Queen“.


Tialoto.bg посочва няколко истории за звезди, които се представят с име, различно от рожденото:


Мила Кунис
 

 
 

Истинското ѝ име е Милена Марковна Кунис. Тя е родена в Украйна, но когато е на 7, семейството ѝ се премества да живее в Лос Анджелис, Калифорния.


Майката на Мила – Елвира, я записва на уроци по актьорско майсторство. Когато тя получава първата си роля – в „Days of our Lives“, родителите ѝ се съгласяват тя да си съкрати името, за да е по-кратко и да не звучи странно.


Бен Афлек
 

 


Той е кръстен Бенджамин Джиза Афлек – Болд, като майка му настоява да се казва така. Когато започва да играе в „The "Batman v Superman“, той оставя само част от името си, вдъхновен от историята на семеен приятел.


„Когато бях четвърти или пети клас, смятах, че имам най-лошото име на света! Искам да кажа, че всички ме наричаха Бен Афлек. Но майка ми ми каза, че Гиза е бил приятел на семейството, който е загинал сражавайки се в Унгария. И за мен той бе респектиращ човек“, споделя звездата пред „Glamour“.


Джон Леджънт
 

 


Всъщност истинското му име е Джон Роджърс Стивънс. Сценичният псевдоним на съпруга на Криси Тейгън е дадено от поет, който след като чул как пее, обявил, че сякаш слуша изпълнение на някоя музикална легенда.


„Той беше толкова горд и още тогава ми каза, че трябва да си сменя името“, казва Джон.


Джейми Фокс

 


Американският актьор, певец, музикант и комедиант получава името Ерик Марлон Бишъп. Когато решава да прави комедийни програми по клубовете, той се записва за участие с женски имена. Причината е, че дамите винаги излизат първи на сцената.


„Използвах имената Стейси Браун, Трейси Грийн...“, разказва той и уточнява, че накрая се спрял на Джейми Фокс от любимото му шоу „Samford and Son“ и известния комедиен актьор Ред Фокс.


„Хей, аз ли съм единствената, която мислеше, че истинското име на Джейми Фокс е Джейми Фокс?“, пише негова почитателка в Twitter.


Вин Дизел
 

 
 

Марк Синклер Винсънт е известен актьор, режисьор, сценарист и продуцент в САЩ. Той си променя името още когато работел по нощните клубове на Ню Йорк. Така например Вин идва от съкращението на фамилията му. Приятели пък го наричали Дизела, защото винаги бил пълен с енергия.


Четете още: Къде Мохамед бин Салман държи най-скъпата картина в света?
 

Коментари

Новини Варна