IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
22:00 | 10 юли 2019
Обновен: 06:00 | 17 април 2024

Жена почина, пронизана от... метална сламка

Със сигурност е по-щадящо за природата, но и по-опасно

По материала работи: Борис Проданов
Жена почина, пронизана от... метална сламка

В битка за по-чиста природа, държави и компании от цял свят една по една решиха да бойкотират пластмасовите сламки и други пластмасови прибори за еднократна употреба. Някои от най-големите вериги за бързо хранене обявиха смелите си планове да спрат да предлагат сламки в заведенията си до 2020 г.

 

Вместо това те ще насърчават хората да използват екологични алтернативи - например, сламки от биоразградима хартия или пък метални сламки за многократна употреба.

 

60-годишна жена във Великобритания обаче почина след нелеп инцидент именно с екологичната алтернатива, пише Vice.

 

Според патоанатома, извършил аутопсията, Елена Стръдърс-Гарднър е носела буркан за пиене със сламка, когато припаднала в кухнята си.

 

Тя е паднала напред и металната сламка на буркана я е пронизала в лявото око, проникнала е в мозъка й и в крайна сметка е засегнала фатално продълговатия мозък.

 

Патоанатомът предупреждава, че подобни екологични алтернативи е възможно да се окажат опасни за употреба. Според него металните сламки не бива да се използват, докато са прикрепени към подобни капаци, които фиксират сламките на място.

 

Елена е имала двигателен проблем, след като е пострадала при езда, когато е била 20-годишна. Според жената, с която Елена е живеела, хора с подобни проблеми трябва много да внимават при боравенето с подобна посуда.

 

dnes.bg

 

Прочетете още: Шест основни причини жените да имитират оргазъм

Коментари

Новини Варна