IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Лайфстайл
16:40 | 11 август 2019
Обновен: 05:56 | 17 април 2024

Зашеметяваща на 43: Тайната на Чарлийз Терон

Ето тайните на звездата за хубава фигура

По материала работи: Пламен Янков
Зашеметяваща на 43: Тайната на Чарлийз Терон

Тя е на 43 и зад гърба си има няколко успешни роли в киното. През годините неведнъж е качвала и сваляла килограми. Сега, когато е майка на две деца, които осинови, актрисата води по-забързан начин на живот и невинаги намира време за себе си. Въпреки това успява да поддържа фигурата си перфектна. 


Русокосата звезда успя да свали 13 килограма през 2001 г. Тогава ѝ се наложи да се подложи на диета, ако иска да участва във филма „Месец любов“. Няколко години по-късно пък продукция реши, че ще ѝ даде роля, но само ако напълнее. Актрисата решава да приеме предизвикателството и напълнява с 14 килограма. 


„Изпаднах в депресия. За първи път в живота си ям толкова много преработени продукти и захар. Изобщо не ми беше весело да се снимам в този филм“, спомня си тя. 


За разлика от някои други знаменитости, които разчитат на модерни и твърде ограничаващи диети, Терон има по-нестандартен подход към храненето и упражненията. Ето нейните тайни за перфектна фигура: 


1. Тренирайте това, което ви харесва

„Винаги съм вярвала, че ако намерите нещо, което обичате, упражненията няма да са ви толкова скучни“, казва тя пред британското издание „Red“. За актрисата това означава да тренира навън. По думите ѝ, затварянето в прашната зала не е нейното. 
 

„Обичам всичко на открито... Наскоро майка ми ме накара да играя тенис, в което не бях добра, но много ми хареса. Движението на открито ви поддържа във форма без дори да го осъзнавате“, обяснява Чарлийз. 
 

Звездата посочва, че все пак когато времето е лошо, ѝ се налага да спортува на закрито. Тогава ходи на колоездене, йога и пилатес. Тя споделя че са ѝ достатъчни две 90-минутни сесии на силова йога всяка седмица, като с колоезденето спортува до 4 пъти седмично. 
 

2. Внимавайте с храната

На всеки му се случва да пропусне тренировка. Актрисата коментира, че когато не може да спортува, внимава много добре с какво се храни. По този начин постига някакъв баланс. 

„Ако не съм се движила много, не мога да ям много. Позволявам си до ден, в който не спазвам всичко на 100%“, казва тя пред Harper's Bazaar. 

 

3. Наблегнете на зеленчуци 

Терон предпочита сурови храни, предимно зеленчуци. Веществата в зеленолистните, например, са нейната тайна за красива кожа на 43. „Пия комбинирани смутита и ям кейл почти всеки ден“, казва тя и изтъква, че фибрите в тях насърчават храносмилането и загубата на тегло. 

 

4. Грижете се за психичното си здраве 

Чарлийз разкрива пред DeGeneres, че нездравословното хранене с вредни неща я кара да се чувства мързелива и тъжна. Тя обяснява как се е депресирала след като напълняла адски много за дадената ѝ роля. После ѝ трябвало година и половина, за да си върне предишните килограми. 
 

„Първите три седмици бяха доста весели. Чувствах се като дете в сладкарница. Закусвах с фаст фууд и изпивах два млечни коктейла. Но след това престана да е толкова забавно. Да ям се превърна в работно задължение. Дори си навивах аларма, за да се събудя посред нощ и да се храня – така поддържах теглото си. Ставах в два и се натъпквах с огромна чиния със студени макарони със сирене, която предвидливо оставях близо до леглото си“, разказва тя. 
 

Терон уточнява, че се чувства най-добре и не преяжда, ако се наспи добре. Тогава не е нервна и не яде излишна храна. „Тогава се чувствам най-щастлива и мисля, че това си личи“, завършва холивудската звезда. 


Tialoto.bg


Четете още: Гуинет събрала Крис Мартин и Дакота

 

Коментари

Новини Варна