IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
12:29 | 9 октомври 2019
Обновен: 18:44 | 24 февруари 2024

Почистете фурната до невероятен блясък без усилие

Без химикали, с подръчни продукти

По материала работи: Борис Проданов
Почистете фурната до невероятен блясък без усилие

Фурната – най-мръсното място в кухнята. Освен това, тя трябва да се почиства редовно и това отнема много време и усилия. Запознавали ли сте се някога с човек, който обича да чисти този уред? Едва ли … Методът, който ви представяме, ще ви научи как да се справите с лепкавата печка бързо и лесно.

 

Този прост и ефективен метод за почистване е напълно безопасен и подходящ за всички видове печки, включително конвенционални, с вентилатор, захранвани с газ и самопочистващи модели. Силно ви препоръчваме да не използвате продукти за почистване от търговската мрежа, защото те съдържат в състава си много токсични и други вредни химикали, които могат да навредят на здравето ви и да ви причинят много здравословни проблеми. За да бъдем честни с вас, ще ви споделим, че този прост трик ни е изпратен от една от нашите читателки, която желае да остане анонимна. Тя казва, че това е най-добрият начин за почистване – дори без търкане и без почистващи продукти, които са пълни с токсични химикали. Така че, следващия път, когато почиствате фурната, определено трябва да опитате този прост, но изключително ефективен метод.

 

С него ще почистите вашата печка и тя ще заблести като нова. Както казахме, вие ще бъдете изумени от резултатите.


Този метод е много прост и ще се нуждаете от следните съставки, които най-вероятно вече имате в дома си: сода за хляб, оцет, малко лимонена киселина

 

Не харчете много пари за скъпи продукти за почистване, а вместо това опитайте този естествен метод. Просто следвайте инструкциите.

 

Ето какво трябва да направите:

 

На първо място, трябва да включите фурната на 250 ° С. След това, налейте 1 литър вода в купа и добавете 5 супени лъжици сода за хляб. Поставете купата във фурната и затворете вратата. Оставете я така за около 30-40 минути.

 

След това трябва да изключите фурната и да я оставите да изстине. Ще забележите, че петната ще “омекнат”. След това, трябва да се напръска фурната и стъклото й с 9% етилов алкохол или оцет, който е мощен и естествен дезинфектант. Оставете го в продължение на 20 минути. Ще забележите, че само след 20 минути, фурната ще бъде идеално чиста. Но, ако не ви харесват резултатите ще трябва да се повтори същата  процедура още веднъж.

 

Ако не успеете да се отървете от упоритите петна, без химикали, можете да направите следното:

 

Поръсете малко вода върху стъклото на фурната, а след това напръскайте с малко сода и лимонена киселина и го оставете за 10 минути. След това, вземете парче алуминиево фолио, направете една топка и го използвайте, за да изтъркате фурната с него. Ще бъдете изумени от резултатите. Ще забележите, че алуминиевото фолио ще ви помогне да се отървете от тези упорити петна, без да навреди на стъклото или на фурната. След това, можете да избършете фурната с чиста кърпа. Ще забележите, че само след един час, тя ще блесне като чисто нова – и сте направили всичко това без каквито и да било химикали.

 

Този метод е лесен, евтин и напълно безопасен. Както казахме, вие ще бъдете изумени от резултатите.

 

bukvarche.com

Коментари

Новини Варна