IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Морски бизнес
10:41 | 25 юни 2016
Обновен: 09:07 | 14 април 2024

Във Варна в събота ще се празнува Денят на моряка

В програмата за тържествата участват общината и ВМС

По материала работи: Борис Проданов
Снимка Maritime.bg

Международният ден на моряка - 25 юни, ще бъде отбелязан във Варна за четвърти пореден път. Това съобщиха от Инициативния комитет, организирал инициативите. В Летния театър тази вечер ще се съберат морски мъже, военни моряци, близки на моряци, представители на Община Варна, гости на града, както и хора, които се чувстват съпричастни на морската идея.

 

Концертът ще бъде открит от представителния духов оркестър на ВМС, ще участва група "Корали", накрая публиката ще има удоволствието да аплодира певицата Тони Димитрова. По време на празника ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс "Диря в морето". Конкурсът все по-уверено набира скорост, след като се взе решение да участват, освен моряци, и близки на моряци.


Наградените литературни творби са публикувани на сайта на Моряшки професионален съюз www.seafarerstu-bg.com.


Едно от важните събития, посветени на Деня на моряка и Международния ден на детето, бе конкурса „Детско море”. На вниманието на уважаемото жури бяха представени над 1200 рисунки и над 50 литературни творби. Бяха връчени награди за рисунки и за литературни творби. Освен наградите на празника, отличените деца получиха и книжка “Детско море” с най-добрите рисунки и литературни творби. Изложба от детски рисунки на отличените деца беше уредена пред зала “Пленарна” на Община Варна.

 

От 16 ч. на Морска гара - Варна започва Морско кръщение за деца, изявени в конкурса „Детско море” и деца, близки на моряци, на ветрохода „Калиакра”. При хубаво време ще се направи морска разходка из залива.

Коментари

Новини Варна