IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Морски бизнес
13:19 | 5 май 2017
Обновен: 06:52 | 16 април 2024

Унищожиха морска мина край Обзор

Била наполовина заровена в дъното

По материала работи: Пламен Янков
Унищожиха морска мина край Обзор

Водолаз откри 100 метра от брега на южния плаж на град Обзор и на 2.5 метра дълбочина метален предмет наподобяващ на морска мина. 


На място е изпратено формированието за оказване на помощ при бедствия за разузнаване, обозначаване, извличане, транспортиране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси от Пункт за базиране Варна. Ръководител на групата е капитан ІІІ ранг Боян Добрев и взривчик главен старшина Георги Георгиев. Медицинското осигуряване е осъществено от главен старшина Юри Пискулийски. Разузнаването е извършено от ст. лейт. Деян Стефанов, главен старшина Ангел Стоянов и матрос Андрей Мутафов.


След водолазен оглед открития предмет е класифициран като морска мина с диаметър 0.80 – 0.85 м. и наполовина заровена в дъното.


Унищожена е на място с отцепване на района и спазване на мерките на безопасност. Направен е водолазен оглед и останките от подривената мина са извлечени на брега.

Коментари

Новини Варна