IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Морски бизнес
16:09 | 6 октомври 2017
Обновен: 16:37 | 16 април 2024

Отбелязаха 65-ата годишнина от създаването на Свързочния полк на Военноморския флот

Контраадмирал Митко Петев приветства военнослужещите и цивилните служители с празника и пожела успешно изпълнение на стоящите пред формированието задачи

По материала работи: Пламен Янков
Отбелязаха 65-ата годишнина от създаването на Свързочния полк на Военноморския флот

Тържествено беше отбелязана 65-ата годишнина от създаването на Свързочния полк на Военноморския флот, чийто правоприемник е военно формирование 26800 – Варна.


На тържественото мероприятие, което започна с издигане на националното знаме, присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, командири на военни формирования от гарнизона, офицери от Щаба на ВМС. В строя отново застанаха, макар и символично, бивши командири на полка, офицери и старшини от запаса, служили в славното поделение през годините.

 


 

В словото си по случай празника командирът на формированието капитан І ранг Олег Георгиев подчерта, че днешните флотски свързочници достойно и с чест носят своята непрекъсната вахта, изпълнявайки завещания от техните предшественици завет „В мир и в бой – никога отбой!”.


Контраадмирал Петев приветства военнослужещите и цивилните служители с празника и пожела успешно изпълнение на стоящите пред формированието задачи. Обръщайки се към присъстващите ветерани, той подчерта приемствеността и съхранените войнски традиции, с които свързочниците във флота заслужено се гордеят.

 


По случай празника, за безупречно изпълнение на функционалните задължения и постигнати отлични резултати, със заповеди на командирът на ВМС контраадмирал Петев, командира на формированието капитан І ранг Георгиев и бяха наградени офицери, старшини и матроси от формированието.   

 


 

След преминаването в тържествен марш и изпращането на бойното знаме, гостите на тържеството разгледаха богатата музейна сбирка на Свързочния полк и художествена изложба на мичмана от запаса Иван Иванов.

 

Коментари

Новини Варна