IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Морски бизнес
15:55 | 25 октомври 2017
Обновен: 12:48 | 29 март 2024

Контраадмирал Митко Петев участва в Регионалния симпозиум „Морска мощ”

Провежда се на всеки две години и целта му е да подобри сътрудничеството между Военноморските сили на страните от регионите на Средиземно и Черно море

По материала работи: Пламен Янков
Контраадмирал Митко Петев участва в Регионалния симпозиум „Морска мощ”

От 17 до 19 октомври 2017 г. командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев участва в Регионалния  симпозиум „Морска мощ”, който се проведе за единадесети път във Венеция. Той се провежда на всеки две години и целта му е да подобри сътрудничеството между Военноморските сили на страните от регионите на Средиземно и Черно море. През тази година форумът събра рекорден брой участници – представители на ВМС от 47 държави, както и на много международни организации.

 

 

Темата на симпозиума беше „ВМС отвъд тяхната традиционна роля – обединяване на усилията в подкрепа на стабилността и сигурността на море.”

 

По молба на домакините, италианските ВМС, контраадмирал Петев изнесе лекция „Многонационално и междуведомствено сътрудничество – инструмент на операциите за морска сигурност в отговор на транс регионални предизвикателства”.

 

На 20 октомври 2017 г. в Неапол контраадмирал Митко Петев присъства на церемония по смяната на командващия на съвместните сили на НАТО, на която адмирал Джеймс Фого ІІІ прие длъжността от адмирал Мишел Хауърд.

Коментари

Новини Варна