IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Морски бизнес
12:11 | 8 ноември 2017
Обновен: 20:30 | 16 април 2024

Дирекция „Морско дело и рибарство“ ще бъде управляващ орган на ПМДР

ПМДР 2014-2020 г. се съфинансира от Европейския фонд за морско дело и рибарство

По материала работи: Юлиян Атанасов
Дирекция „Морско дело и рибарство“ ще бъде управляващ орган на ПМДР

Дирекция „Морско дело и рибарство“ ще бъде управляващ орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Сертифициращ орган  става звеното „Сертификация на разходите по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“ в Държавен фонд „Земеделие“.ПМДР 2014-2020 г. се съфинансира от Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР) и от държавния бюджет. По нея в програмния период се предвижда да бъдат инвестирани над 82 780 000 евро от ЕФМДР.

 

Програмата ще допринесе за подобряването на конкурентоспособността и жизнеспособността на предприятията в сектора на рибарството и аквакултурите, безопасността и условията на труд, повишаването на заетостта и териториалното сближаване, за насърчаването на предлагането на пазара и преработването. Чрез успешно реализираните проекти ще бъдат постигнати приоритетите на Европейския съюз за опазване и възстановяване на водното биологично разнообразие, водните екосистеми, осигуряването на равновесие между риболовния капацитет и наличните възможности за риболов.

 

http://agrozona.bg

 

Четете още: К.д.п. Иван Цонев: Не можеш да избягаш от предначертания път

 

Коментари

Новини Варна