IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Морски бизнес
18:29 | 18 ноември 2017
Обновен: 09:55 | 26 март 2024

Последни дни за проекти за преработка на собствен улов на риба

Инвестициите могат да се извършват както на сушата, така и на риболовните кораби

По материала работи: Юлиян Атанасов
Последни дни за проекти за преработка на собствен улов на риба

Последни дни остават за прием по мярка 1.7 „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“ от рибарската програма. По мярката могат да кандидатстват рибари, които искат да преработват собствен улов или да го предлагат пряко на пазара, съобщават от Министерството на земеделието. Проектни предложения се приемат до 21 ноември – електронно чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН 2020).Закупуване на ледогенератори, хладилни камери, специализирани транспортни средства за превоз на риба и оборудване на пунктове за първа продажба са възможни за финансиране по програмата, а осигурените за приема средства възлизат на 8.7 млн. лв.

 

Програмата за морско дело и рибарство покрива до 50% от дейностите в проектното предложение, но при положение, че кандидатът извършва дребномащабен крайбрежен риболов, финансирането може да достигне и 80%. Минималната безвъзмездна финансова помощ за един проект е 5 000 лв., а максималният размер – 200 000 лв. Инвестициите могат да се извършват както на сушата, така и на риболовните кораби. В случай че са на борда, плавателните съдове трябва да са регистрирани като действащи и да са извършвали риболовна дейност в продължение на поне 60 дни в морето през 2015 и 2016 г., съобщават от министерството.

http://agrozona.bg

Четете още: 13-годишно дете е загинало край Микре днес

 

Коментари

Новини Варна