IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
09:11 | 26 ноември 2017
Обновен: 10:24 | 21 април 2024

Лишават хиляди българи от риболов на лаврак

ЕК обсъжда план, с който да забрани ловът на лаврак

По материала работи: Юлиян Атанасов
Лишават хиляди българи от риболов на лаврак

ЕК обсъжда план, с който да забрани ловът на лаврак на територията на Съюза. За това съобщават от Европейският алианс на въдичарите (ЕАД). Забраната трябва да влезе в сила от следващата година, като тя ще важи не само за риболова с мрежи, а дори и с въдица. Това ще удари по хобито на хиляди спинингисти от България, които ходят в Гърция, за да ловят тази атрактивна риба.

 

От алианса на въдичарите вече съобщиха, че подемат кампания срещу решение, като ще се направят постъпки на срещата на ресорните министри в Брюксел през декември да бъдат запазени правата за ловене на вида с право да се запазва по една риба в периода между юли и декември.В текста се отбелязва още, че има наложени рестрикции за риболов на лаврак още от 2015 г. За Гърция те или не важат, или никой не ги спазва. Но едно е ясно – спининговият риболов с въдица по никакъв начин не застрашава популацията на този вид риба, пише bigfish. В момента се събира подписка срещу намерението да се наложи пълна забрана за ловене на лаврак.

http://agrozona.bg

 

Четете още: Спря подаването на природен газ за кв. Виница

Коментари

Новини Варна