НАП - Варна състави 15 акта на търговци на риба
Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници
Публикувана: 7 Dec 2017 | 11:52

15 акта за административни нарушения  съставиха варненските данъчни на търговците на риба по Никулден. 3 от санкциите са за неиздаване на касов бон, 7 за разлика в касовата наличност, а 5 от актовете са за невнесени здравни осигуровки, съобщиха от НАП-Варна.

Данъчни инспектори са проверили 60 обекта на търговци на  риба и рибни продукти в  градовете Варна, Добрич, Балчик, Каварна и други населени места. Целта на акцията е да се установи отчитат ли търговците реално извършените продажби  на фискалните устройства.

 

В Каварна  инспекторите са извършили контролна покупка в голям рибен магазин, но не им е бил издаден касов бон. При проверката на обекта данъчните са установили, че  в касата търговецът има наличност от 474 лева, но на касовия апарат не е отразена нито една продажба. На собственика е съставен акт и предстои издаването на заповед за запечатване на обекта за срок до 30 дни.

 

На друг търговец на риба в Балчик инспекторите са съставили акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство. При проверките на обекти за продажба на риба и рибни продукти в Добрич не са установени нарушения на данъчните закони.

 

От НАП-Варна съобщават още, че присъствие на данъчни ще има  в дискотеки и  ресторанти, в които студенти празнуват 8-ми декември. Инспекторите ще следят за това, отчитат ли заведенията приходите от вход и  реалните обороти.

 

 

Освен това данъчните ще извършват контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили  ли са техните собственици задълженията си към НАП.

 

Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700.

Коментари ( 0 )