IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Морски бизнес
10:56 | 12 декември 2017
Обновен: 04:55 | 18 април 2024

Експерт: 2018 г. ще много силна за усвояване на еврофондовете

Сега е моментът да се прояви активност, смята д-р Никола Христович, шеф на консултантска и обучителна фирма

По материала работи: Пламен Янков
Експерт: 2018 г. ще много силна за усвояване на еврофондовете

Очаква се 2108 г. да бъде много силна за усвояване на пари от еврофондовете. Предложенията са много и сега е моментът всеки от сферата на бизнеса, науката и общините да се ориентира и да прояви активност. Това сподели д-р Никола Христович, сертифициран управленски консултант и шеф на консултантска и обучителна фирма. Поводът бе безплатен семинар на тема “ Как да подготвим успешни проекти по основните отворени и предстоящи за отваряне еврогрантове“, който се провежда в Юнашкия салон във Варна. Форумът бе организиран съвместно с Консорциум Черноморски клъстери с подкрепата на Регионален академичен център – Варна.

 

На него лекторът д-р Христович представи новия си наръчник „Европари за проекти 2017- 2020”. Цялата информация се намира в интернет. В наръчника съм се постарал да синтезирам най-важното за новите грантове през втората половина на настоящия програмен период, обясни той. 


Предложенията са свързани с безвъзмездно финансиране на проекти за насърчаване на предприемачеството, стимулиране на иновациите, подобряване на производствения капацитет, повишаване на капацитета на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда,  подкрепа на уязвими групи за достъп до висше образование, инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти. Специално за Варненския регион най-голям интерес предизвикват възможностите за финансиране на идеи за опазване и възстановяване на морското биологично разнообразие и екосистеми и компенсационни режими в рамките на устойчивите риболовни дейности, продуктивни инвестиции в аквакултурите, повишаване на знанията за състоянието на морската среда и други.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна