Внесоха предложение за криминализиране на бракониерския риболов
Според Централната рибно-опазваща организация мястото на бракониерите е в затвора
Публикувана: 14 Dec 2017 | 12:57

Централната рибно-опазваща организация е изпратила предложение до народните представители за криминализиране на бракониерския риболов. Това съобщават от самата организация в една от социалните мрежи. Те са категорични, че мястото на бракониерите е в затвора. Миналата седмица ЦРОО представи пред депутати начина си на работа и постигнатите резултати. Те изложиха вижданията си и исканите от тях промени.

 

Според организацяита, през последните години е установено, че нерегламентираният риболов завзема застрашителни размери и големи държавни язовири и реки се обезрибяват с нарастващи темпове чрез риболов с електрически ток, хрилни рибарски мрежи, взривни и отровни вещества и други методи и средства забранени от Закона за рибарството. Стотици тонове крадена риба се реализират на пазара, което е сериозна част от сивата икономика на държавата.

 

Народните представители поеха ангажимент внимателно да разгледат и обсъдят исканите промени в нарочно заседание на Комисията по земеделието и храните, на която ще бъдат изслушани становищата на ИАРА и ЦРОО и ще информират за решението си и евентуалните законови промени, с които ще се заемат, за да се намали незаконния улов на риба, съобщава bgfish. Народните представители благодариха на доброволците за делата им, като подчертаха, че са наясно с трудностите, пред които са изправени и заявиха категорично, че ги подкрепят в усилията им.

http://agrozona.bg

Четете още:Мораториумът върху лекарствата остава

 

Коментари ( 0 )