Екипажите на 3 български кораба посрещнат първи Новата година
Публикувана: 30 Dec 2017 | 10:13

За първи път от много години екипажите на 3 български кораба от Параходство БМФ първи ще посрещнат Новата година и то в руски пристанища.

 

Според информациятa от параходството „Лудогорец“, с капитан Ивайло Пасков и главен механик Тошко Тонков посреща 2018 година в пристанище Мурманск, „Люлин“ с капитан Венцислав Господинов и главен механик Тодор Мечков ще бъде в Нововгодишната нощ в друго руско пристанище - Санкт Петербург и „Виден“ с капитан Мариян Йотов и главен механик Димчо Чипов - в пристанище Кандалакша).

 

Също за първи път от много години 3 кораба на БМФ - „Пирин“, „Трапезица“ и „Героите на Севастопол“, ще посрещнат Новата година по време на плаване в Черно море. По същото време на плаване в Източно Средиземно море ще бъде „Руен“. И четирите кораба ще бъдат в географско отношение по на Изток от посочените три в руските пристанища, но там, по московско време, Новата 2018 година ще настъпи по-рано. Последен ще изпрати старата 2017 година екипажът на най-новия кораб на БМФ „Рила“ с капитан Красен Благоев и с главен механик Васил Михалев. Той ще бъде в пристанището Ню Орлиънс на Атлантическото крайбрежие на САЩ.

 

Monitor.bg

 

 

Коментари ( 0 )