IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Морски бизнес
08:47 | 7 март 2018
Обновен: 07:49 | 6 април 2024

Наши водолази се включват в румънско военноморско учение

Българското участие ще премине в рамките на съвместното подготовка на личния състав на военноморските сили на страните от евроазиатския регион “Партньорство EURASIA”

По материала работи: Слав Велев
Наши водолази се включват в румънско военноморско учение

 8 наши водолаз участват в румънското военноморско учение SPRING STORM 2018, което се провежда в района на гр. Констанца и полигона “Капу Мидия”.

 

По време на обучението ще бъде изработен широк спектър от бойни действия на море, като фокусът на тренировките ще бъде насочен към десантните действия от морското направление, комбинирани с противодействие в бреговата зона, съобщават от пресслужабат на ВМС.

 

Българското участие ще премине в рамките на съвместното подготовка на личния състав на военноморските сили на страните от евроазиатския регион “Партньорство EURASIA”. Тя се организира и финансира от командването на НМС на САЩ за Европа и Африка.

 

Съвместно с колегите си от бреговата охрана на Грузия, ВМС на Румъния и НМС на САЩ, водолазите от ВМС на България ще работят за проучване и очистване на минните заграждения в бреговите райони за осигуряване на изхвърлянето на морски десант. Десантиращите сили на морската пехота на САЩ ще бъдат поставени в среда, която да емитира въздушни, надводни и минни заплахи на море.

 

Коментари

Новини Варна