IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
10:09 | 30 май 2018
Обновен: 17:02 | 17 април 2024

Във Варна пристигна командващият на румънския флот (СНИМКИ)

Българските ВМС участват като съорганизатори на курс по морска сигурност

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

От днес до 1 юни на посещение на българския флот е началникът на щаба на ВМС на Румъния вицеадмирал Александру Мършу. Вицеадмирал Мършу ще бъде посрещнат с официална церемония пред щаба на Военноморските сили, познат на варненци като Адмиралтейството. В програмата на визитата обаче не са предвидени изявления за представителите на медиите. 

 

 

Българските Военноморски сили участват като съорганизатори на курс по морска сигурност под наслов „Предизвикателства пред сигурността в морските зони на ЕС“, който се провежда във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Форумът е част от официалния календар на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и ще се проведе в рамките на 4 дни - до 1 юни. Целта на курса е военнослужещи и цивилни служители от държавите членки на ЕС да повишат познанията си по морската стратегия за сигурност на ЕС.

 


 

В откриването на международния форум участва и зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев. Пред участниците бяха представени част от географските особености на България и културно-историческото наследство на страната. Флотилен адмирал Пенев изнесе лекция на тема „Военноморските сили като подходящ инструмент за борба с хибридните заплахи в морското пространство”.

 

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Коментари

Новини Варна