IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Морски бизнес
15:34 | 20 юни 2018
Обновен: 20:30 | 17 април 2024

Служителите на ИАРА ще могат да задържат нарушители риболовци

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за рибарството и аквакултурите

По материала работи: Слав Велев
Служителите на ИАРА ще могат да задържат нарушители риболовци

Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще имат право да задържат нарушители и да използват физическа сила и помощни средства, реши парламентът. Отпадна предложението любителите риболовци да полагат тест за правоспособност. Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за рибарството и аквакултурите, с които се цели подобряване на контрола и ефективно опазване на рибните популации, които в последните години значително намаляват.

Служителите на ИАРА, при изпълнение на служебните си задължения, имат право да задържат лице, което не се подчинява на законно разпореждане и/или оказва съпротива при изпълнение на законно разпореждане, записаха в закона депутатите. При задържане на нарушител незабавно ще уведомяват компетентните полицейски органи. Служителите ще могат да използват технически средства или системи, заснемащи или записващи деянието, моторни превозни средства със специален режим на движение, както и физическа сила и помощни средства след предупреждение, с изключение на случаите на внезапно нападение.

 

dariknews.bg

 

 

Коментари

Новини Варна