Прясна или замразена риба ни предлагат в морските заведения? Отговорът на въпроса потърси екип на NOVA.
„Когато рибата е замразена по правилния начин, тя след размразяването е с показателите на прясна риба. Тя седи със златистата коричка, вкусното месо и аромат на прясна риба”, каза директорът на ОДБХ - Варна, Златина Димова.
Със замразената по това време на годината цаца, въпросът се оказва интернационален. Защото освен българската трицона, за цаца ни сервират и още риби, които не познаваме. Те са хванати в прибалтийските републики и са по-евтини – за прекупвачите. Оттам нататък разликата изтънява също като сметките на търговците.
Добрата новина за клиентите е, че препърженото олио остава в историята.
Още по темата: Българският калкан вече не е хит в Турция
Коментари