IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Морски бизнес
17:20 | 2 декември 2018
Обновен: 00:52 | 21 април 2024

Обнародваха промените за организациите на производители в сектор рибарство

Вижте ги

По материала работи: Юлиян Атанасов
Обнародваха промените за организациите на производители в сектор рибарство

Държавен вестник обнародва промените в наредбата за условията и реда за признаване на организации на производители на продукти от риболов и на продукти от аквакултури, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в сектора на рибарството и за одобрение на планове за производство и предлагане на пазара. С промените се предвижда организациите на производители, асоциациите на организации на производители и междубраншовите организации да подават заявления за признаване в Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) лично, чрез упълномощен представител или по електронен път при условията и по реда на Закона за електронното управление.

 

Министърът на земеделието със заповед ще назначава постоянна комисия, която извършва проверка за изпълнение на условията за признаване, включително проверка на място и одобрява правила за нейната работа. В състава на постоянната комисията се включват представители на Министерството на земеделието, храните и горите, на Държавен фонд „Земеделие“ и на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Всяка призната организация на производителите на продукти от риболов и/или на продукти от аквакултури ще трябва в срок до 8 седмици от датата на признаване да подаде в МЗХГ първи план за производство и предлагане на пазара. Плановете за производство и предлагане на пазара са със срок до 5 години. Проверката на плановете също ще се извършва от комисия.

 

Организацията на производители ще изготвя годишен доклад до 31 март на следващата година за своите дейности по плана за производство и предлагане на пазара и ще го представя в МЗХГ за одобрение. При многогодишните планове доклад се представя ежегодно. „Съществено неизпълнение на плана за производство и предлагане на пазара“ има, когато 30 % от мерките, включени в плана за производство и предлагане на пазара не са изпълнени или са изпълнени частично, но за тях не са достигнати повече от 50 % от показателите за резултат.

agrozona.bg

Четете още: От 3 до 7 декември масово проверяват рибните борси

Коментари

Новини Варна