IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
16:07 | 29 декември 2018
Обновен: 09:22 | 21 април 2024

Петролен танкер се запали край бреговете на Кипър

На мястото на инцидента се намират полицейски плавателни съдове и противопожарни кораби

По материала работи: Борис Проданов
Петролен танкер се запали край бреговете на Кипър

Кипърските власти съобщиха, че плаващ под малтийски флаг петролен танкер се е запалил и е заседнал близо до рибарско селище, принуждавайки няколко членове на екипажа да скочат през борда, предаде Асошиейтед прес.

 

Кипърският спасителен координационен център съобщи, че пожарът на кораба "Атлос" е бил потушен скоро след избухването му. Петима членове на екипажа са извадени от морето и са откарани в болница. Центърът съобщи, че празният танкер подал днес сигнал за помощ след експлозия и пожар на борда, които избухнали скоро след отплаването му от пристанище Ларнака.

 

След това корабът заседнал на около 200 метра от бреговете на село Зиги, на около 3,5 мили от Ларнака. Екипажът на танкера се състои от седем гърци, девет индийци и един грузинец. Корабът плавал към гръцкото пристанище Аспропиргос. На мястото на инцидента се намират полицейски плавателни съдове и противопожарни кораби.

Коментари

Новини Варна