IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Морски бизнес
16:25 | 26 януари 2019
Обновен: 07:01 | 18 април 2024

Либия няма да спира български кораби въпреки скандала с танкера

Това каза във Варна зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев

По материала работи: Слав Велев
Либия няма да спира български кораби въпреки скандала с танкера

Бяха разсеяни всички съмнения, че има наложена забрана на български кораби, които да бъдат задържани в либийски териториални води, коментира  във Варна заместник-външният министър Георг Георгиев. Той увери, че министерството е в непрестанен контакт с либийските власти и изрази надежда спорът, който по думите му има частно-правен характер, да бъде разрешен.

 

„Много е важно да бъдат изготвени сценарии, според които всяко едно ведомство да е готово с предложения при реализацията на различните политики, които ще бъдат повлияни от Брекзит“. Това каза още зам.-министърът на външните работи. Той подчерта, че страната ни работи да бъдат постигнати споразумения с Великобритания, които да обслужват и нашите интереси.

 

На първо място е грижата за нашите граждани в Обединеното кралство , които са над 90 000 души, каза зам.-министърът. По думите му търсят се варианти, за да бъдат избегнати неблагоприятните последици за нашите сънародници - тези които са с трайна уседналост, както и тези, които са на Острова, за да учат. Получено е уверение, че увеличение на таксите за обучение в университетите няма да има в следвашите две години.

 

Зам.- министър Георг Георгиев коментира и политическата криза във Венецуела. България е признала легитимно избрания законодателен орган във Венецуела, каза Георгиев в коментар за кризата в южноамериканската страна.

 

„Инфлацията там вече е гигантска – в милиони. Над 2,5 млн. Бежанци, това е предизвикателство за целия регион. България насърчава и би желала да види, че ситуацията във Венецуела се нормализира най-вече и за нейните граждани, защото това, което в момента е създадено като напрежение там, не бихме искали да вярваме, че ще ескалира повече“  , убеден е той.

 

ЕЛЕНА КИРОВА

 

 

Коментари

Новини Варна