IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
15:30 | 6 април 2019
Обновен: 11:29 | 28 март 2024

Корветата „Бодри” отплава за голямо учение на НАТО в Черно море

Участие ще вземат кораби от ВМС на Румъния, Турция и Гърция, както и от Втора постоянна група на НАТО (SNMG-2) в чийто състав е и фрегата „Дръзки”

По материала работи: Слав Велев
Корветата „Бодри” отплава за голямо учение на НАТО в Черно море

От Пункт за базиране Варна вчера отплава корвета „Бодри” от състава на българските Военноморски сили, с командир капитан III ранг Николай Цонев, за участие в противоподводно учение с международно участие на ВМС на Република Румъния “SEA SHIELD 2019”.

 

Учението ще се проведе до 14 април в пристанище Констанца и морските пространства на Република Румъния. Участие ще вземат кораби от ВМС на Румъния, Турция и Гърция, както и от Втора постоянна група на НАТО (SNMG-2) в чийто състав е и фрегата „Дръзки”.

 

Целта на учението е да се повиши нивото на оперативна съвместимост и подготовката на личния състав при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО по време на плаване в състава на многонационални съединения. По време на учението на море ще се проведат сериали по борба с подводен, надводен и въздушен противник.

 

Коментари

Новини Варна