IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Морски бизнес
18:00 | 24 януари 2020
Обновен: 03:24 | 19 април 2024

Кораби на НАТО идват във Варна утре

Те ще акостират на Морска гара и ще бъдат отворени за посещение

По материала работи: Слав Велев
Кораби на НАТО идват във Варна утре

 

Кораби на НАТО акостират във Варна. От 25 до 27 януари на посещение ще бъдат корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2).

 

В състава на групата са кораби от ВМС на Румъния (ROS CONSTANTIN BALESCU), ВМС на Германия (FGS FULDA), ВМС на Турция (TCG AKCAY) и ВМС на България базов миночистач „Прибой”, съобщават от пресцентъра на флота.

 

Командир на групата кораби е капитан ІІ ранг Валентин Влад, командир на румънския минен заградител CONSTANTIN BALESCU – капитан ІІ ранг Даниел Георма, командир на турския минен ловец AKCAY – капитан ІІІ ранг Селим Бахчекапълъ, командир на германския минен ловец FULDA – капитан ІІІ ранг Марио Беверт и командир на българския базов миночистач „Прибой” – капитан ІІІ ранг Христо Гинев.

Съвместното плаване на корабите от Алианса се прави с цел да се подобри оперативната съвместимост и подготовката на многонационалното съединение при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната готовност на участващите сили и да допринесе за морската сигурност в Черно море, уточняват от преслужбата на ВМС.

 

Корабите ще застанат на Морска гара, като на 25 януари, събота, ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на Варна от 15:00 до 17:00 ч.

 

При качването на корабите на посетителите ще бъде извършвана проверка от органите на служба „Военна полиция”.

 

Коментари

Новини Варна