IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
13:41 | 30 октомври 2014
Обновен: 18:29 | 25 април 2024

Ден на отворените врати в Института по океанология

Утре варненци ще могат да посетят и научно-изследователския кораб „Академик”

По материала работи: Златина Добрева
Ден на отворените врати в Института по океанология

Институтът по океанология „Проф. Фр. Нансен” във Варна и тази година организира Ден на отворените врати по повод Международния ден на Черно море - 31 октомври. Събитието е посветено и на 145-годишнината от създаването на Българската академия на науките и се отбелязва в навечерието на Деня на Народните будители 1 ноември.
Институтът по океанология гостоприемно ще отвори вратите на своите лаборатории, в които учените работят по много национални и европейски проекти, свързани с координация и управление на ефектите от глобалните климатични промени в Черноморския регион; устойчивото развитие на черноморската екосистема и биоразнообразието; комплексния мониторинг на морската среда в териториално море и в българската икономическа зона; кооперацията и обмен на нови данни и стратегии между черноморските държави и др.
На фокуса на широката общественост ще бъде предоставена възможност за посещение на лабораторния корпус на Института, където ще има експозиция на научна апаратура, видеоматериали и наблюдение на миниподводницата, както и посещение на борда на научно-изследователския кораб „Академик”, намиращ се на кея на кв. "Аспарухово".

Коментари

Новини Варна