IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
13:24 | 1 февруари 2015
Обновен: 10:51 | 29 март 2024

Четири язовира преливат в Шуменско

Има готовност за евакуация на жителите в застрашените

По материала работи: Борис Проданов
Четири язовира преливат в Шуменско

Четири язовира преливат в Шуменско, като най-сериозно е положението с яз. "Александрово". Спряно е изпускането на язовир "Тича", заради рязко покачилото се ниво на река Камчия.


Има готовност за евакуация на жителите в застрашените села.


Наводнени къщи има в Община Смядово, а редица пътища са затворени. Само за няколко часа валежите превишиха два пъти месечната норма.
Противопожарни екипи и спасители са разпределени във Веселиново, Янково, Бял бряг и град Смядово, където отводняват залети от придошлите реки мазета и приземни етажи. Няма бедстващи хора.


Местните власти са на крак, тъй като валежите продължават. Ришки проход остава затворен заради свлачища. Кална маса се е спуснала по склоновете и е засипала асфалта. Екипи на Пътно управление разчистват отломките и се очаква пътят да бъде пуснат.


Изградени са контролно пропускателни пунктове, които да пренасочват пътуващите за Бургас към Котленски проход или Варна.


По-рано стана ясно, че заради валежите е обявено бедствено положение в Смолян. Утежнена е обстановката и в Бургас, където се е наложила и евакуация на 20 души.


novinite.bg

Коментари

Новини Варна