IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
22:00 | 6 март 2015
Обновен: 23:52 | 23 април 2024

Индиана Джоунс се разби със самолет

Харисън Форд оцеля по чудо след инцидента с летателен апарат от Втората световна война.

По материала работи: Деян Михайлов
Индиана Джоунс се разби със самолет

Холивудската звезда Харисън Форд оцеля като по чудо, след като катастрофира със своя ретро самолет от Втората световна война на игрище за голф в Санта Моника, съобщи Би Би Си. Актьорът, придобил световна слава с ролите си на Хан Соло в “Междузвездни войни” и на археолога Индиана Джоунс в едноименните филми, получил сериозни наранявания по главата и фрактура на крака.

Малко след като излетял сам от летището в Санта Моника, 72-годишният Форд, който има над 20 години стаж като пилот, заявил на авиодиспечерите, че има проблем с двигателя и трябва да се върне на пистата

Те му дали разрешение, но машината “Риан ПТ-22 Рекрут” не можела да издържи дотам, което принудило Форд да направи аварийно кацане върху игрище за голф. Докато падал надолу, Индиана Джоунс ударил едно дърво, но въпреки това успял да кацне около осмата дупка.

Гръбначен хирург и други хора веднага се затичали да помогнат на пострадалия. Те се притеснили, че самолетът може да избухне, след като видели от него да изтича гориво. “Имаше кръв по цялото му лице

Двама доктори веднага му оказаха помощ, а аз го завих с одеяло”, заяви служител на голф клуба. “Лицето му е емблематично, успях да го позная веднага”, заяви хирургът Санджай Курана.

Когато екипите на пожарната пристигнали, актьорът дишал самостоятелно и бил отведен в местната болница.

Лекарите заявиха, че кинозвездата е бил опериран, но няма опасност за живота му въпреки нараняванията. Синът на актьора - Бен, побърза да успокои феновете, като написа в туитър: “Татко е добре. Малко е пострадал, но е ОК. Той е изключително силен човек.”

“Цяло чудо е, че Форд е останал жив след падането на самолета”, заявиха разследващите инцидента. Според тях само опитен пилот може да извърши подобно приземяване, без да има сериозни последици. “Искам да кажа, че на пилота сериозно му е провървяло, че е оцелял”, каза Патрик Джоунс, представител на Националното управление на САЩ за безопасност на транспорта.

Разследването на обстоятелствата и причините за инцидента ще отнеме няколко месеца, а окончателните изводи ще бъдат формулирани едва след година. Смята се, че опитният пилот нарочно е избрал мястото на катастрофата. Така той е имал възможност да проследи къде ще се разбие и да избегне нараняването на цивилни хора. Носът на сиво-жълтия самолет, произведен през 1942 г., е бил напълно унищожен след удара в земята, а дясното му крило се разбило още когато ударил дървото

“Харисън е пилотирал своя колекционерски самолет от Втората световна война, когато е забелязал проблеми с двигателя. Той не е имал друг избор, освен да извърши аварийно кацане. Леко е пострадал и се очаква да се възстанови напълно”, заяви говорителката на актьора Ина Трекиокас.

Харисън Форд е същият смелчага в реалния живот като Хан Соло, Индиана Джоунс и другите оцеляващи при всички изпитания герои, които е играл на екрана. Звездата се е натъквал на не един и два застрашаващи живота моменти, докато се е отдавал на любовта си към авиацията, бързото шофиране и снимането на филми.

Белега на лицето, който му придава екстравагантен вид, актьорът получил, докато бързал за работа в универсален магазин в Калифорния през 1964 г. Търсейки предпазния си колан, колата му се отклонила от пътя и се ударила в телефонен стълб.

През 1999 г. катастрофира с хеликоптер по време на полет обучение в окръг Вентура. Форд и инструкторът му се измъкват невредими.

Година по-късно използва хеликоптера си, за да спаси пострадала планинарка в щата Уайоминг.

През 2000 г. холивудската звезда прави аварийно кацане със самолет “Бийчкрафт Бонанза” заради промени във вятъра в Линкълн, Небраска. Харисън Форд и шестчленният екипаж на машината получават сериозни наранявания при инцидента.

През 2001 г. спасява изчезнал бойскаут с хеликоптера си в гора южно от националния парк “Йелоустоун”. “Момче, трябва задължително да спечелиш значка за заслуги след това”, казал Харисън Форд на изплашения младеж.

Последният инцидент със звездата е през 2014г. по време на снимките на новата част на “Междузвездни войни”. Вратата на кораба, който той управлява във филма, пада и чупи крака му.

Коментари

Новини Варна