IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Начало
11:56 | 4 май 2015
Обновен: 03:14 | 28 март 2024

Мая Плисецкая ще бъде кремирана, а прахът и пръснат над Русия

Мая Плисецкая няма да бъде погребана в Русия. Според последната й воля тя ще бъде кремирана, а прахът й ще бъде разпръснат над Русия смесен с този на съпруга й, композитора Родион Шчедрин, след като и той почине.

По материала работи: Пламен Янков
Мая Плисецкая ще бъде кремирана, а прахът и пръснат над Русия

Мая Плисецкая няма да бъде погребана в Русия. Според последната й воля тя ще бъде кремирана, а прахът й ще бъде разпръснат над Русия смесен с този на съпруга й, композитора Родион Шчедрин, след като и той почине. Това съобщиха ТАСС и РИА "Новости", като се позоваха на генералния директор на Болшой театър Владимир Урин.

89-годишната Плисецкая, определена от Ройтерс като най-великата балерина на своето поколение, издъхна в Германия. Урин е запознал журналистите с тази част от съвместното завещание на Плисецкая и Шчедрин, която засяга погребалния ритуал. Според завещанието след смъртта на съпрузите телата им трябва да бъдат кремирани, прахът смесен и разпръснат над Русия. Официална панихида не е предвидена. Сбогуването с балерината Мая Плисецкая ще се състои в кръга на близки и приятели в Германия, където тя живее от 1991 година.
Мая Плисецкая почина в Мюнхен на 2 май от сърдечен удар.

Коментари

Новини Варна