IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
17:24 | 30 май 2015
Обновен: 16:35 | 15 април 2024

Ново! Тоалетната ще ни мери кръвното

Резултатите отиват директно при личния лекар

По материала работи: Деян Михайлов
Ново! Тоалетната ще ни мери кръвното

Изчислено е, че човек прекарва средно 3 години от живота си върху тоалетната чиния, чийто патент принадлежи на Томас Крепър. Средната продължителност на престоя в заведението е 50 години - и това е мястото в дома ви, където се използва най-много вода. Първото разделение на мъжки и женски е направено в Париж през 1739 г. Още тогава е доказано, че дамите прекарват по-дълго време там от господата. През 1391 година китайските императори за пръв път са въвели използването на почистващ лист хартия.
Най-скъпата частна тоалетна се намира в Хонконг - част от луксозен апартамент с площ 650 квадрата. Жилището е градено цели 5 години с усилията на 300 работници. За чудото на архитектурата са били необходими три тона от злато и в крайна сметка целият проект е струвал на компанията „Суисхорн” 50 милиона долара. Всеки има възможност да наеме апартамента с луксозната тоалетна срещу 25 хиляди долара на нощ. Ако иска само да го разгледа, но без да го използва, сумата е скромните 3 хиляди долара.
Москва е приютила най-луксозната обществена тоалетна в света. Ето какво пише потребител на скъпарското съоръжение: „Аз, разбира се, знаех, че Москва е безумно скъпа, но никак не можех да си представя, че е чак толкова. Като порядъчен човек реших да използвам платена обществена тоалетна - с красиви червени килими. Има две зали - мъжка и женска. Веднъж влезли вътре, се оказвате в атмосфера на разкош и изисканост. Салон с мраморни писоари, чешми, сапуни и кърпи - всичко е като в най-лъскава приказка. И когато излезете, зашеметени от лукс, сметката може да ви изненада - само 2 евро. Толкова плащате за кабинките, залепени до стената на Дуомото в Милано. Вярно е, че вътре нон стоп се труди обслужващ персонал, но са далеч от лукса в Москва”.
Дървена тоалетна-трон е вдъхновена от последния наследник на френската династия Меровинги - Дагобер. На височайшия стол има поставка за свещ и пепелник. Когато отворите капака, тоалетната започва да пее, докато я ползвате. Водата се пуска по старомодния начин - с дръпване на верижка. Искате ли да си я поръчате днес, трябва да се бръкнете с 15 000 долара.
Интелигентна тоалетна Toto струва само 6100 долара. Японците са истински маниаци на тема здраве и чистота - и това съоръжение го доказва. Докато седите, тя ви мери кръвното, кръвната захар и дори изчислява процента мазнини в тялото ви. Резултатите се изпращат автоматично на домашния ви компютър, има опция да стигнат веднага по имейл до лекуващия ви лекар.
Тук няма екстри - цената от 6900 долара за Waza Miyabi се оправдава единствено с красивия дизайн, пак японско изобретение. Тя е толкова изящна, че чак да ти е жал да я ползваш.
Inax Regio за 6500 долара има вградена музикална система, която ви свири, докато си вършите работата. Разполага и със система за почистване на бактерии. Ако имате излишни 8 000 долара, може да си закупите модела със златна седалка.

Коментари

Новини Варна