IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
18:50 | 30 май 2015
Обновен: 14:31 | 19 април 2024

Ричард Клайдерман идва във Варна

Пианистът изнася концерт на 5 декември

По материала работи: Деян Михайлов
Ричард Клайдерман идва във Варна

Ричард Клайдерман ще свири отново за своите почитатели в България в края на 2015 година. Той ще изнесе два концерта. Първият ще е във Варна на 5 декември в Двореца на културата и спорта, а вторият два дни по-късно в зала 1 на НДК в София.

Клайдерман ще представи своята уникална програма от популярна класика и авторски пиеси заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио - музикантите, с които той предпочита да работи за своите гостувания у нас.

Вече 39 години продължава изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман, която започва през 1976 г. със записа на известната „Балада за Аделин". До момента, пианистът е продал повече от 150 милиона записа и допринася за създаването на жанра "популярна класика". Неговото изкуство е насочено към широк кръг от хора, за които той адаптира редица от големите шедьоври на класическото музикално наследство.

Ричард Клайдерман често казва, че той не е класически пианист, който свири за елитна публика. Той е популярен музикант, чието изкуство е предназначено за хората от цял свят. Музикантът предпочита да забавлява слушателите, вместо това да бъде част от строгата традиция на класическата музика.

Броени дни след концерта си в София, Ричард Клайдерман ще навърши 62 години и животът му продължава да протича главно на концертната сцена. Пианистът изнася по 100 концерта на година, а всеки от тях е забележително преживяване за аудиторията. „Принцът на романтиката", както го нарича Нанси Рейгън, умее да общува с публиката и създава неповторима атмосфера, в която всеки слушател може да изживее своята романтична мечта. „Моето вдъхновение са пътуванията, хората, с които се срещам по цял свят. Те ми дават енергия да продължавам. Ако съм в състояние да давам концерти още поне десетина години, ще съм много щастлив. Много е просто! Успявам да запазя романтичния си дух, защото обичам тази музика!", заяви Клайдерман в специално интервю за българските си почитатели по Класик ФМ радио.

Коментари

Новини Варна