IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
14:46 | 9 октомври 2015
Обновен: 15:29 | 15 април 2024

85 бедни от Община Бяла ще получават топъл обяд

Порцията включва супа, основно ястие и хляб

По материала работи: Юлиян Атанасов
85 бедни от Община Бяла ще получават топъл обяд

Обществената трапезария в Бяла ще осигурява топъл обяд на 85 жители на общината за седма поредна година. В Община Бяла се предоставя социалната услуга „Обществена трапезария“, финансирана от Фонд „Социална закрила“, към Министерство на труда и социалната политика и общинския бюджет. В гр. Бяла потребителите са 30, в с. Господиново – 19, в с. Дюлино – 18, в с. Попович – 11 и в с. Горица – 7. Всеки работен ден бенефициентите получават безплатно супа, основно ястие и хляб. Предоставянето на социалната услуга ще продължи до 31 декември 2015 година.

 

Основната цел на „Обществената трапезария“ е подобряване качеството на живот и осигуряване на помощ и подкрепа на лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, с постоянен адрес на територията на община Бяла, самотно живеещи и семейства получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност).

Коментари

Новини Варна