IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
18:14 | 9 февруари 2016
Обновен: 04:59 | 22 април 2024

Прокуратурата разследва мъж, изнудвал жени с голи снимки във "Фейсбуук"

Обвиняемият е задържан с постановление на РП-Ихтиман, като е изготвено искане за взимане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от същата прокуратура

По материала работи: Пламен Янков
Прокуратурата разследва мъж, изнудвал жени с голи снимки във "Фейсбуук"


.

В Района прокуратура - Ихтиман е образувано досъдебно производство срещу столичанина Юлиян Х. на 33 г. от София за престъпление по чл.214, ал.1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
На Юлиян Х. е повдигнато и предявено обвинение – за това, че с цел да набави за себе си имотна облага-пари е принудил лице от женски пол чрез заплашване да извърши нещо противно на волята му и с това й е причинена имотна вреда в размер на 100 лева – престъпление по чл.214, ал.1 от НК. 

Обвиняемият е задържан с постановление на РП-Ихтиман, като е изготвено искане за взимане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от същата прокуратура. С определение от 05.02.2016 г.на Районен съд Ихтиман искането на РП-Ихтиман е уважено и спрямо обвиняемия е постановена постоянна мярка „Задържане под стража“.

Обвиняемият е използвал социалната мрежа „Фейсбук“ да осъществява запознанства с млади жени. След осъществяване на тези контакти, същият се е виждал с тях на интимни срещи. Впоследствие е изнудвал жените да му дадат парични суми под предлог, че ако не направят това, ще разпространи снимки на голите им тела в социалната мрежа „Фейсбук“. 

Обвиняемият Юлиян Х. е осъждан за грабеж и престъпление по транспорта и по отношение на него има неприключило досъдебно производство за престъпление по чл.281 от НК в РП-Царево.

Коментари

Новини Варна