IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
21:00 | 15 януари 2017
Обновен: 05:10 | 18 май 2024

Издирва се: Майкъл, в неизвестност от 26 октомври

Момчето имало проблеми с наркотици, не вдига телефона на майка си

По материала работи: Слав Велев
Снимка: dnes.bg

Името му е Майкъл и на 25 октомври миналата година празнува своя 18-и рожден ден. Става пълнолетен. За последен път е видян на другия ден - 26 октомври, и оттогава досега от него няма никаква следа.

 

Майка му Гергана Михайлова качи в социалната мрежа снимка на Майкъл и пост с молба, всеки, който има информация за сина й, да й се обади.

 

"На 26 октомври е бил пред училището, в което учи, и тогава са го видели за последно неговите съученици и приятели. След това си общувахме с него във вайбър и по месинджъра. После обаче спря да си вдига телефона и изчезна", разказа Гергана пред Dnes.bg. Тя и съпругът й са разведени от години, след развода момчето останало да живее при баща си Орлин, тъй като майката нямала жилище.

 

"Баща му много го тормозеше, подавали сме жалби в Първо районно", твърди майката. В деня на изчезването си момчето взело един сак и заявило, че отива на гости на приятел.

 

Майкъл учи в училище "Свети Константин Кирил Философ" в квартал „Кючук Париж“, където бил на самостоятелна форма на обучение заради огромния брой натрупани отсъствия.

 

"Имаше един по-голям приятел, който непрекъснато го подвеждаше да бягат от часове. Затова и се наложи да продължи в самостоятелна форма на обучение", твърди Гергана. Според нея приятелят му го водел по казина. След това ученикът залитнал и към наркотиците.

 

Майката смята, че Майкъл отново е подведен. Този път от бившата си приятелка. Вземал амфетамини, но тя няма информация дали е разпространявал.

 

"След като спря да ми вдига телефона, аз започнах да го търся сама, тъй като мои познати полицаи ми казаха, че той е пълнолетен и той решава дали да се обажда и къде да живее. Мислех, че сама ще го открия. Започнах да обикалям приятелите му", твърди Гергана.

 

Вчера обаче тя все пак отива в районното в Труд и подава жалба. Младежът е обявен за издирване.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна