IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
08:20 | 6 февруари 2017
Обновен: 14:44 | 20 април 2024

Проверяват тунела „Ечемишка“, след като греда уби жена

Движението на автомобилите се пренасочва по стария път

По материала работи: Пламен Янков
Проверяват тунела „Ечемишка“, след като греда уби жена

Продължава проверката на тежкия инцидент в тунел „Ечемишка”, при който паднало осветително тяло удари кола и уби жена. 

 

Проверката беше разпоредена от служебния премиер Огнян Герджиков. Жената е починала, след като е била ударена от греда от старо осветително тяло.

 

Шофьорът на автомобила също е пострадал. Инцидентът стана в неделя на обяд, а заради затворения тунел се образуваха километрични опашки.

 

Едната тръба на злополучния тунел от известно време е в ремонт и движението се извършваше двупосочно в другата.

 

Тунелът е затворен и ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасното преминаване на автомобилите. Това заяви инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ към Агенция „Пътна инфраструктура”, цитиран от nova.bg.

 

В момента движението се осъществява по стария път, който е проходим. Товарните автомобили пък се пренасочват през Искърското дефиле или през магистрала „Тракия” и Прохода на Републиката и Рижки.

 

Според инженер Златев период за ремонт на тунелите няма. Правят се огледи и когато се констатира необходимост от ремонт, той се прави. По думите му през септември месец е направена профилактика, подменение са част от осветителните тела и тогава не е констатиран проблем.

 

„Няма грешка в експертизата, направена през септември", смята Георги Златев. „Нямаше никакви индикации за друго, освен това, което беше направено".  

 

„Двете тръби на „Ечемишки” и една на „Витиня” са единствените за момента неремонтирани”, обясни инж. Златев.

 

Той се надява до пролетта да завършат ремонтите на десните тръби на „Ечемишки” и „Витиня” и да се продължи с ремонтите на лявата.

 

Четете още Паднаха лампи в тунел на магистрала Хемус, загина жена

След трагедията: Спират движението през "Ечемишка" докато не се обезопаси

Коментари

Новини Варна