IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
18:01 | 19 юни 2018
Обновен: 04:48 | 25 април 2024

Във Варна осъдиха за измама собственичка на фирма за интериорен дизайн

Ощетила руско семейство със 150 000 евро

По материала работи: Слав Велев
Във Варна осъдиха за измама собственичка на фирма за интериорен дизайн

49-годишна жена, собственик на фирма за интериорен дизайн и обзавеждане, беше осъдена от Районен съд - Варна за извършена измама, съобщават от пресцентъра на институцията. 


Подсъдимата беше призната за виновна по повдигнатото спрямо нея обвинение за измама в големи размери, в резултат на която причинила на руско семейство имотна вреда в размер на 150 000 евро. Деянието е извършено в условия на продължавано престъпление в периода от 22 юли 2011 до месец април 2014 г. По силата на сключен договор, подсъдимата поела ангажимент да изработи и реализира интериорен проект, заедно със закупуването на мебели и извършването на необходимите ремонтни дейности в жилището на пострадалото руско семейство в курортен комплекс „Златни пясъци“. Тя възбудила и поддържала у клиентите си заблуждение, включително и чрез имейл кореспонденция, че управляваната от нея фирма ще завърши и обзаведе апартамента в предвидения по договора срок през месец май 2012 г., за което получила по банков път авансово заплащане. Въпреки че пусковия срок изтекъл и изпълнението на проекта не било започнало, подсъдимата поискала да й бъдат преведени още средства за възникнали непредвидени разходи. Така, за посредническите услуги на фирмата си, 49-год. жена получила от руското семейство на три транша сумата от 293 374 лева, което равностойността на 150 000 евро. 


49-годишната жена е с чисто съдебно минало. Районен съд – Варна  й наложи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Тя бе осъдена да изплати на пострадалия граждански ищец обезщетение за причинената имотна вреда.


Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

 

Коментари

Новини Варна