IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
09:05 | 22 септември 2018
Обновен: 15:19 | 15 април 2024

Мей мачка министри за Brexit-а. Искат й "План В"

Планът "Чекърс" има и много критици във Великобритания

По материала работи: Слав Велев
Мей мачка министри за Brexit-а. Искат й "План В"

Някои британски министри ще поискат от премиера Тереза Мей да представи другата седмица "План В" за Brexit-а и може да подадат оставка, ако тя не промени курса, пише в. "Дейли телеграф", цитиран от Ройтерс.

 

 

Според британския ежедневник въпросните министри ще призоват Мей на заседание на кабинета в понеделник да излезе с алтернатива на плана "Чекърс".

 

 

Сегашното предложение на британската министър-председателка бе подложено на остри критики от лидерите на ЕС на неофициалната среща на съюза в Залцбург в сряда и четвъртък. Това накара Мей да прикани ръководителите на блока да представят свои планове за Brexit-а.

 

 

В петък някои членове на Консервативната партия на британската министър-председателка приветстваха предизвикателния й тон, но планът "Чекърс" има и много критици у дома, отбелязва Ройтерс.

 

 

Има предположения, че британският министър на труда и пенсиите Естер Маквей може да напусне правителственото заседание в понеделник, ако премиерът не излезе с ново предложение, пише "Дейли телеграф".

 

 

Според британския ежедневник министърът на международното развитие Пени Мордонт също е споменавана като потенциален кандидат за напускане, въпреки че нейни приятели отрекли тя да има намерение да подава оставка.

 

 

По-рано вчера Мордонт заяви, че отношението на ЕС увеличава подкрепата във Великобритания за излизане от съюза, дори ако не бъде постигнато споразумение.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна