IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
12:16 | 22 февруари 2019
Обновен: 07:45 | 28 март 2024

Затворник в отпуск нападна и дръпна златните ланци на две жени във Варна

Тикат го зад решетките за 5 години

По материала работи: Слав Велев
Затворник в отпуск нападна и дръпна златните ланци на две жени във Варна

Снимката е илюстративна.

 

21-годишният Денис Х., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе осъден днес от състав на Варненския окръжен съд на 5 години и 4 месеца лишаване от свобода при строг режим за грабеж, извършен като продължавано престъпление и представляващ опасен рецидив. 

 

На 21 септември миналата година Денис излязъл в отпуск от варненския затвор, където изтърпявал поредната си присъда. Нямал средства и решил да извърши грабеж, за да си набави пари за 5-дневната отпуска. Така на 24 септември в късния следобед подсъдимият се блъснал умишлено в две жени, издърпал със сила златния синджир на едната и избягал. Още същия ден той продал ограбеното бижу. По подобен начин Денис нападнал и издърпал и златен синджир на друга варненка чрез сила. Продал и него, за да си набави пари. Стойността на ограбените златни ланци се изчислява на 646 лева.

 

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

Коментари

Новини Варна