IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
12:19 | 12 септември 2017
Обновен: 11:55 | 27 март 2024

Пожарникари „спасиха“ дете от горяща детска градина (СНИМКИ)

Вижте акциите в рамките на „Седмица на пожарната безопасност”

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пожарникари „спасиха“ дете от горяща детска градина (СНИМКИ)

Демонстрация по спасяване на дете от пожар извършиха и тази година смелите мъже на огъня в морската столица. Традиционното провеждане на  „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември включи  и демонстрация в детска градина „Крилатко“. „За шеста поредна година имаме честта и удоволствието пожарникарите от Варна да идват при нас, да ни покажат ситуация на евакуиране при пожар – каза директорът на ДГ Елена Ташева. Децата са  много щастливи, защото ние проиграваме една игра, която дай боже да не се случва. Те знаят какви са правилата и какво не трябва да правят. Тези, които имат ролята да бъдат спасени, се чувстват особено горди – допълни директорът. В ролята на спасените деца се вживяха сестричките Елинор и Даяна.

 

Кампанията на пожарната ще продължи до 15 септември. Mероприятията по повод „Седмица на пожарната безопасност”  са планирани и са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от РДПБЗН – Варна. Освен акциите и демонстрациите, се провеждат дни на отворените врати, приемни за граждани, открити телефонни линии, страници в социални мрежи. Най-атрактивни и запомнящи се са демонстративно занятие със силите и средствата за реагиране при бедствия, с акцент мерки за защита на населението, демонстративно обучение и занятие с персонала и провеждане на игри с децата от ДГ ,,Пролет”с. Цонево с тематика в областа на ПБЗН с новия ПА Рено Д с ДК№ В723ВХ. Предвидени са срещи с директори на училища с цел популяризиране на движението МПО „Млад огнеборец”, както и показно учение с децата от МПО „Млад огнеборец” на Първо ОУ „Христо Смирненски” – Провадия.

 

От Пожарната са подготвили кампания по популяризиране на доброволчеството – изисквания и критерии към бъдещите доброволци, възможност за обучение за доброволци на лица, навършили 16 г., обществените ползи от доброволчеството, идеи и ценности – уважение на другия, отговорност, солидарност и съпричастност, навременна взаимопомощ. В рамките на тази седмица ще има демонстрация на техника, сили и оперативно-тактически възможности на ПБЗН за действия при бедствия, аварии и катастрофи, извънредни ситуации и пожари. Предстои и официалното откриване на Четвъртия международен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос” 2017.

Ели Маринова

Снимки авторът

Коментари

Новини Варна