IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
11:26 | 12 ноември 2014
Обновен: 09:10 | 21 април 2024

Отварят част от пристанището за граждани

27 дка. от Варна - Изток ще се превърнат в атракционна зона без бира и кебапчета, коментира зам.-кметът Пейчо Пейчев

По материала работи: manager
Отварят част от пристанището за граждани

Част от пристанище Варна - Изток да бъде отворена за граждани. Това реши по време на втория ден от 36-тото си заседание Общинския съвет в града. Предложението на кмета Иван Портних за предоставянето на зоната от Морска гара до второ кейово място на порта за безвъзмездно ползване от страна на държавата на общината, получи пълна подкрепа от страна на местните народни избраници. Това стана, след като искането вече бе одобрено от постоянната комисия по собственост и стопанство.

Идеята е да се отвори достъпът на града към Морска гара и обратно, коментира от трибуната зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев. Това пространство от 27 дка ще се превърне в атракционна зона с алеи за разходки и пейки. Там няма да има кебапчийници и бира! Целта е мястото да се превърне в зона за отдих, като по-късно ще бъдат изградени спортни площадки и многофункционална сцена. Така на практика ще се пристъпи към изпълнението на проекта за изграждането на Интермодалния терминал и преместването на пристанище Варна-Изток, коментира Пейчев.

Той не се ангажира със срок за изпълнение на проекта, тъй като следва градоначалникът и областният управител да стартират процедури по отдаването на терена, като крайното решение трябва да се вземе от Министерски съвет.

Пейчев изрази увереност за осъществяването на проекта, тъй като съществувала подкрепа от страна на държавната власт, в лицето на вече няколко правителства наред.

Черно море 

Коментари

Новини Варна