IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
20:03 | 20 ноември 2014
Обновен: 12:51 | 15 април 2024

Пациент със съмнения за Ебола е приет във ВМА

Мъжът се е върнал от Сиера Леоне, което е едно от огнищата на "чумата" на 21 век.

По материала работи: manager
Пациент със съмнения за Ебола е приет във ВМА

Пациент със съмнение за Ебола е хоспитализиран по спешност във Военно медицинска академия (ВМА) в столицата, съобщи Нова телевизия. Мъжът се е върнал от Сиера Леоне, което е едно от огнищата на "чумата" на 21 век. Той е бил прегледан в спешния кабинет на еднa от известните софийски болници, след което е преместен със специализиран екип във ВМА.

 

Гражданин сигнализирал Нова телевизия за мъж със съмнения за Ебола, настанен в столична болница. Информацията на този етап е изключително оскъдна. Няма официален отговор от самата болница. Очаква се и позицията на Министерството на здравеопазването.
 

Руслан Колев разказа пред Нова телевизия, че е придружавал майка си в болницата и случайно чул разговор между лекари, че симптомите на мъж приличат на тези на заразен със смъртоносния вирус Ебола. Лекарите го попитали дали е пътувал извън България, на което мъжът отговорил, че преди три седмици се е върнал от Сиера Леоне. Тогава настанала и паника сред лекарите.
 

По-късно тази вечер се очаква официална информация от Здравното министерство по случая.
 

Припомняме, че според последните данни на Световната здравна организация броят на починалите от тропическата треска вече възлиза на 5420, а на заразените – 15 145. Голямата част от жертвите са именно в Западна Африка, но починали има и в Испания и САЩ. Най-много са жертвите на болестта в Либерия и Сиера Леоне - съответно 2964 и 1250.
 
 

Какво още разказа Руслан Колев - разберете във видеото!

Коментари

Новини Варна