IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
08:31 | 16 декември 2014
Обновен: 09:27 | 14 април 2024

Туристи от Гърция и Албания ще удължават сезона по програма „55+“

Те ще идват в края на април и през октомври

По материала работи: Златина Добрева
Туристи от Гърция и Албания ще удължават сезона по програма „55+“

Туристи от Гърция, Албания и евентуално Италия на възраст над 55 години ще идват извън сезона във Варна. Това стана ясно на заседанието на комисията по европейските въпроси и международното сътрудничество към Общинския съвет. Туристите ще идват в края на април, в началото на май и през октомври по линия на програмата „55+“, финансирана от ЕС. Нейната стойност е 293 000 евро, като 75% от тази сума се осигурява от еврофондовете, останалата част е съфинансиране.
На заседанието бе посочено, че подобна програма върви с голям успех в Испания през целия зимен период. С помощта на европроекта Варна може да стане отново атрактивна дестинация за групови посещения с културното, историческото и фолклорното си наследство, минералната вода, виното, билките, меда, природните ресурси, балнео- и медицинските процедури.
Решението бе прието от комисията, като предстои то да бъде утвърдено на предстоящата сесия на Общинския съвет в четвъртък.
Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна