IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
15:53 | 21 декември 2014
Обновен: 03:37 | 11 април 2024

Лиляна Павлова: През лятото на 2015 г. може да започне довършването на "Хемус"

За 2 седмици възстановихме европейското доверие към България, твърди министърът

По материала работи: Лиляна Трънкова
Лиляна Павлова: През лятото на 2015 г. може да започне довършването на "Хемус"

Нещата в държавата са сравнително стабилни. Само за 2 седмици видяхме възстановяване на европейското доверие в България. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“.

По думите ѝ правителството е успяло да приеме приемлив бюджет за 2015 г., което е добра основа за стабилност. Ще харчим толкова, колкото изкарваме, изтъкна тя.

Относно усвояването на европейски фондове, Павлова отчете, че няма да загубим нито едно евро, благодарение на действията, които са били предприети, както от кабинета Борисов, така и от служебния кабинет преди това.

Магистрала „Хемус“ остава приоритет за правителството и ако няма обжалвания на търговете строителството на 60-километровия участък от Ябланица до разклона за Плевен/Ловеч може да започне още през лятото на 2015 г. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова в интервю за БНТ.

Предвижда се търговете да бъдат обявени в началото на следващата година. Средствата, които бъдат спестени от строителството на АМ „Струма“, ще бъдат пренасочени към „Хемус“. Предвижда се и национално дофинансиране за изграждане на обекта.

Коментари

Новини Варна