IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
15:09 | 7 януари 2015
Обновен: 13:21 | 23 април 2024

Ще строят 233 нови детски площадки

Проблемът с местата в градините е решен

По материала работи: Златина Добрева
Снимка Пламен Гутинов

233 нови детски площадки ще бъдат изградени на територията на града през 2015 г. Това съобщи на брифинг кметът Иван Портних. „Там, където ги има, площадките са в много лошо състояние. Затова работим по проекта за изграждане на нови места, където децата да играят“, обяви кметът.
Той допълни, че грижата за младите хора продължава да е приоритет номер 1 за града и през настоящата година. През 2014-а са открити нови 1204 места в детските градини. Построени са нови сгради, старите са оптимизирани. С това проблемът с местата в огромна степен е решен – в момента има свободни места в градини дори в централната част на града.
През 2015-а модернизацията на сградите ще продължи, ще се изграждат и нови здания с идеята градините, настанени под наем, да имат собствена площ. „Поради големия интерес на родителите започнахме създаването на подготвителни групи. Бяха сформирани 7 такива в 5 училища, така помагаме на младите семейства“, коментира Портних. През изминалата година в детските ясли са открити нови 150 места – 100 в „Мечо пух“ и 50 в „Иглика“, нови 100 места ще бъдат разкрити тази година в „Чуден свят“.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна