IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
08:27 | 23 януари 2015
Обновен: 10:09 | 15 април 2024

10-часов екшън в София

Психично болен мъж стреля, после се предаде. Няма жертви

По материала работи: Златина Добрева
10-часов екшън в София

Приключи екшънът в столичния квартал „Горна баня”. 35-годишният мъж, който се барикадира в дома си, а след това близо 10 часа стоя в къщата и на покрива й, се предаде. Стрелецът скочи от покрива върху платнище. Минути по-късно служителите на реда го изнесоха от къщата на носилка. За момента състоянието му е стабилно. Има охлузни рани на главата и два счупени глезена.

Снощи в 19,25 ч. на тел. 112 постъпил сигнал, че 35-годишен психично болен мъж стреля по отсрещната къща и чупи прозорец. Изпратени са екипи на мястото на инцидента. Мъжът започва да стреля по тях и по улични кучета. Единият от служителите на реда е леко одраскан от сачма, откаран е в болница, но веднага освободен.
През цялата нощ психолози се опитваха да преговарят с мъжа, но без резултат. Оказа се, че освен с газово оръжие е въоръжен и със сабя. Почти цялата нощ мъжът изкара барикадиран на втория етаж, а на първия лежеше 79-годишната му леля, която е неподвижна.
През нощта полицията разшири периметъра на действие. Мъжът не предяви никакви претенции.
„Оръжието, с което той разполага, има слаб обсег на действие и не е смъртоносно на по-дълго разстояние. Ще използваме сила, само когато другите действия и методи не дадат резултат и единствено, когато има заплаха за неговия живот и живота на други хора”, категоричен беше директорът на СДВР Младен Маринов, цитиран от dnes.bg.
Бащата на младия мъж разказа, че синът му влизал в ролята на опълченец и революционер. Имал националистически убеждения. Мъжът страдал от шизофрения отдавна. Регистриран е в полицията за палеж и хулиганство. Майка му е починала преди години. Брат му пък е сложил край на живота си с пистолет пред дома им.

Коментари

Новини Варна