IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
15:25 | 9 април 2015
Обновен: 18:58 | 17 април 2024

Община Варна издала разрешение само за ремонт на срутения хотел

То е подписано от главния архитект Виктор Бузев

По материала работи: Ставри Таргов
Община Варна издала разрешение само за ремонт на срутения хотел

Разрешението за ремонт на срутения хотел „Вероника“ в комплекса „Слънчев ден“ е издадено от община Варна. То е подписано от главния архитект Виктор Бузев. Разрешението е издадено на „Международен панаир Пловдив“ АД за ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел „Вероника“. В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата.


По-рано днес същото потвърди и шефът на Инспекцията по труда Иван Иванов. Проверките на документацията на обекта на главния изпълнител и наетите подизпълнители продължават.  В тях се включиха и експерти на РДНСК.

 

Междувременно стана ясно, че спасителните екипи са достигнали до асансьорната шахта на хотел „Вероника. Според директора на „Гражданска защита” към община Варна Купен Пашов надеждата на екипите именно там да се е скрил някой от тримата затрупани работници, към момента обаче все още няма и следа от тях.

 

По-рано днес багерите на няколко пъти започваха работа, а след това спираха, заради информацията, че телефонът на един от затрупаните под руините на хотел "Вероника" дава сигнал "свободно".  

 

Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна