IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
16:11 | 16 април 2015
Обновен: 19:35 | 17 април 2024

Варненската полиция пак без началник

Все още няма обявен конкурс за поста, не е назначен и временен директор

По материала работи: Златина Добрева
Николай Калчев

Дирекцията на варненската полиция остана за пореден път без началник, след като вътрешното министерство прие преди дни молбата за пенсиониране на главен инспектор Николай Калчев. Колегите му твърдят, че 45-годишният полицай напуска системата по собствено желание и ранното му пенсиониране няма нищо общо със серията негативни оценки от страна на министерството.

Преди броени дни новият главен секретар на МВР публично заяви, че морската столица е на последно място в страната по редица фактори. От държавното обвинение също не спестиха критиките си към работата на варненската вътрешна дирекция, при изнасянето на отчета за дейността си през 2014 година.


Сега се очаква да бъде обявен конкурс за поста и Варна да се сдобие с четвъртия пореден директор на вътрешното ведомство за последните 3 г.
„Няма нищо нередно в пенсиорането на директора. Той подаде молбата още преди 20 дни и сега излезе решението на министерството той да бъде освободен от длъжност. Все още няма назначен временноизпълняващ длъжността и не е ясно кога ще бъде обявен конкурса за поста“, обясни за „Черно море“ зам.-директорът на ОДП Варна комисар Димитър Димитров. Той коментира, че негативните оценки за работата на варненската дирекция не са изненадващи и, че те са следствие от хроничния недостиг на кадри в системата. Самият той е едно от имената, което се спряга като евентуален кандидат за поста.


„Нямам желание да се кандидатирам за поста. Не спрягайте името ми в тази насока. Иначе сред колегите има леки вълнения. Нормално е, оставаме без директор и не се знае до кога. Но работата си върви. Текущите задачи се изпълняват и няма проблеми“, допълни комисар Димитров.
Запознати със ситуацията в дирекцията на варненската полиция твърдят, че най-вероятно шефският пост ще заеме столичен полицай и то именно заради лошите показатели на досегашното ръководство. Не се очаква обаче преди края на лятото местната дирекция да се сдобие с нов шеф.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна